خرمای پیارم و خواص بی‌نظیر آن

خرمای پیارم از جمله خرمای های صادراتی ایران بشمار می‌آید. به دلیل دانه درشت و گوشتی، ماندگاری بالا بخش اعظم تولید داخل کشور، به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.

خواص خرمای پیارم

از قدیم اعراب اعتقاد داشتند که درخت خرما(نخل) انرژی خورشید را گرفته و آن را در میوه خرما ذخیره می‌کنند و با خوردن خرما انرژی خورشید به بدن آن‌ها منتقل خواهد شد و قدرت فراوانی برخوردار می شوند. در ادامه قصد داریم که بطور اختصاصی به خواص خرمای پیارم بپردازیم.

خرمای پیارم و دیابت

دیابت ازجمله بیماری های شایع در سراسر جهان بشمار می‌آید که درمان و کنترل آن بدون داشتن رژیم غذایی مناسب غیرممکن است.

خرمای پیارم توانایی افزایش تولید و ترشح انسولین را دارد و همچنین دارای خواص منحصر بفردی است که می‌تواند به کاهش میزان جذب گلوکز از روده و کنترل دیابت کمک کند.

روش دقیق چگونگی کمک خرما در کنترل بیماری دیابت هنوز در حال تحقیق است. در چندین مطالعه که بر روی موش‌های دیابتیک انجام شد، مشخص شد که عصاره خرما در کاهش وزن بدن در موش‌ها بسیار مفید است و همچنین در جذب رادیکال‌های آزاد که به دلیل واکنش‌های اکسیداسیون احیاء ایجاد می‌شوند، کمک می‌کند. علاوه بر این خرما توانایی کنترل میزان قند خون و چربی را در بیماران دیابتی دارد که به نوبه خود می تواند به آنها برای مدت زمان طولانی حتی با دیابت سالم باشد.

انرژی زا

خرما دارای مقدار قابل توجه‌ای قند طبیعی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز است که به افزایش انرژی بدن کمک می‌کند. خرمای پیارم حاوی قند، بسیاری از ویتامین های ضروری و پروتئین های است که به کنترل وزن کمک می‌کنند. یک کیلوگرم خرمای پیارم تقریباً 3000 کالری دارد و در واقع برای تأمین نیازهای بدن انسان کافی است.

سلامت بهداشت دهان و دندان

خوردن مرتب خرمای پیارم برای محافظت و بهبود قدرت مینای دندان مفید است. این میوه به دلیل دارا بودن فلوراید در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها موثر است.

سلامت دستگاه گوارش

مصرف مرتب خرما برای سلامت معده و روده ما بسیار مفید است چرا که فیبرهای موجود در آن به سالم ماندن سیستم گوارش کمک می‌کند. مصرف منظم میوه خرما در پاکسازی باکتری های مضر موجود در دستگاه گوارشی موثر است و باعث تقویت رشد و عملکرد باکتری های مفید روده می شود.

افرادی که از اختلالات گوارشی مانند یبوست رنج می‌برند، مفید است. این فیبرها هضم غذا را آسان و کارآمدتر می‌کنند.

کاهش کلسترول بد

مصرف روزانه خرما(مانند خرمای پیارم) یک روش سالم و خوشمزه برای کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد در بدن است.

خرمای پیارم و خواص بی‌نظیر آن

خرمای پیارم و خواص بی‌نظیر آن

تقویت قوای جنسی در مردان

امروزه ناباروری به یک معضل شایع تبدیل شده است که بسیاری از زوج ها از آن رنج می برند. نسبت جهانی ناباروری در مردان حال افزایش است و این رشد افسار گریخته آمار ناباوری زنگ خطر را در چندین کشور پیشرفته روشن کرده است. تغییر سبک زندگی، استرس و تنش های روزانه از دلایل اصلی این امر است. سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و قرار گرفتن در معرض اشعه های ناشی از دستگاه های الکترونیکی از عوامل موثر در ناباروری مردان است.

تاثیری که میوه خرما در درمان ناباروری مردان دارد در سراسر جهان شناخته شده است. فلاونوئیدها، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی در میوه وجود دارد که می تواند به بهبود تعداد اسپرم و همچنین افزایش میل جنسی در فرد کمک کند.

البته برای درمان ناباروری، مصرف گرده نخل نر نسبت به خرما موثرتر است.

خرمای پیارم،یک مولتی ویتامین خوشمزه!

امروزه بیشتر مردم مکمل های ویتامینه و مولتی ویتامین‌ها را بصورت روزانه یا هفتگی استفاده می کنند. در حالت ایده آل، رژیم روزانه شما باید بتواند تمام ویتامین های ضروری مورد نیاز بدن شما را تأمین کند. اما زندگی پر شتابی که امروز در جریان است، فرصت کمی برای تغذیه سالم وجود دارد.

خرما می‌تواند جایگزین مکمل ویتامین باشد. خرما خشک(خرمای زاهدی) یا تازه هر دو منبع غنی از ویتامین های ضروری بدن از جمله B1 ،B2 ،B3 و B5 هستند. با گنجاندن مقدار کافی خرما در رژیم غذایی روزانه ، نیاز به مردم مکمل های ویتامینه و مولتی ویتامین‌ها به راحتی برطرف می‌شود.

بهبود عملکرد سیستم عصبی و پیشگیری از آلزایمر

مصرف منظم خرما در جلوگیری از بیماری های دژنراتیو مانند آلزایمر موثرخواهد شد و برای سلامت و بهبود عملکرد سیستم عصبی مفید است.

سایتوکاین های التهابی مانند اینترلوکین(IL-6) می توانند منجر به ایجاد بیماری عصبی مانند بیماری آلزایمر شود. مشخص شده است که مصرف منظم خرما در کاهش سطح IL-6 و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های دژنراتیو مغز مانند آلزایمر، مفید است.

یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی موش ها نیز نشان داده است که افزودن میوه خرما به رژیم غذایی آنها منجر به کاهش فعالیت پروتئین بتا آمیلوئید می شود که احتمال آسیب مغز نیز کاهش می یابد. این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف خرما اضطراب را کاهش می دهد و همچنین در تقویت حافظه و یادگیری موثر است.

خرمای پیارم طلائی یا مشکی؟

پیارم مشکی یا تیره که از قدیم الایام بعنوان پیارم خاص حاجی آباد شناخته میشده دارای طعم تند و قوی و قیمت بالاتری نسبت به نوع دیگر اون یعنی پیارم طلایی هست در مقابل پیارم طلایی که بخاطر نوع منطقه کاشت و سن پایین نخل به این رنگ در میاد دارای طعم ملایم و سبک تر نسبت به نوع دیگر خود هست و برای دوستانی که طعم قوی پیارم رو دوست ندارند توصیه میشه.

پیارم طلایی از لحاظ فراوانی بسیار محدود هست و سالانه مقدار کمی از اون روانه بازار میشه و با اینکه قیمت پایین تری نسبت به پیارم تیره داره اما خرمایی لاکچری محسوب میشه.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
×

مکالمه را شروع کنید

سلام! شما میتوانید سوالات خود را از ما در واتساپ بپرسید.

×