خرما استعمران

خرما استعمران که با نام خرما سایر هم شناخته می شود یکی از محبوب ترین و در عین حال پر فروش ترین محصولات خرما در ایران می باشد. خرمای استعمران عمدتا در خوزستان و شهرهای جنوبی ایران کاشته می شود. این خرما دارای قند بسیار بالایی است و از شیرین ترین نوع خرماها محسوب می شود.

خرمای سایر (خرمای استعمران) یکی از شیرین ترین خرماهای دنیا میباشد. میزان قند آن بالای ۷۵% می باشد.

زمان برداشت

زمان برداشت خرمای استعمران یا سایر حدودا اوایل شهریور تا اوایل مهرماه میباشد. این محصول جزء خرماهای عمده صادراتی میباشد که به اروپا صادرات زیادی دارد. نخلستان های زیر کشت خرمای استعمران استان خوزستان می باشد.

حدود ۷۰% از استان خوزستان را این محصول شامل میشود و جزء خرماهای نیمه خشک با رطوبت و نم کمتر از ۱۸ درصد میباشد. همین امر موجب شده که شرایط نگهداری بهتر و طولانی تری نسبت به سایر خرماها داشته باشد. زمان برداشت محصول این نخل ها اواخر شهریور و اوایل مهر ماه می باشد.

خرمای سایر را به صورت طولانی (حدود ۱۵ماه) در انبارهای سرپوشیده و دمای محیط، بدون هیچگونه مشکل میتوان نگهداری کرد، این عمل باعث تسهیل در صادرات خرمای سایر گردیده به طوریکه چیزی حدود ۴۵ درصد سهم صادرات خرمای ایران به خرمای استعمران یا سایر تعلق دارد.

خرما استعمران یا خرما سایر از خرماهای نیمه خشک یا نیمه مرطوب دسته بندی می شود و کمتر از ۱۸ درصد رطوبت دارد. همین امر، به نگهداری بهتر و طولانی مدت تر این خرما کمک شایانی کرده است. حتی برای صادرات این محصول شرایط ساده تری را فراهم نموده است.

بسته بندی

متداول ترین نوع بسته بندی خرمای سایر جهت صادرات، کارتن های ۵ و ۱۰ کیلوگرمی میباشد. که نوع این کارتن ها معمولا از نوع لمینت است. بر اساس گفته کارشناسان، این خرما بالغ بر ۷۵ درصد قند دارد و افرادی که دارای مرض قند یا دیابت هستند باید در مصرف آن دقت کنند.

این خرما را به راحتی می توان در شرایط معمولی و در یک انبار سر پوشیده تا حدود ۱۵ ماه به راحتی نگهداری کرد و نیاز به دمای غیر طبیعی هم ندارد. حدود ۴۵ درصد از این خرما صادر می شود و از اقتصادی ترین و به صرفه ترین نوع خرماهای ایران برای مصرف جهانی و البته داخلی است.

رنگ این خرما، قهوه ای تیره گاها متمایل به سیاه و قرمز میباشد، خرمای سایر (استعمران) با توجه به بالا بودن میزان قند آن به سرعت در آب حل شده و شیرینی زیادی را ایجاد میکند. میزان چسبندگی هسته به گوشت خرمای سایر بسیار پایین است.

هسته آن بدون کمترین زحمت و به راحتی از خرما جدا شده و قابلیت بی هسته شدن را دارد، بیشترین مشتریان خرمای سایر جهت صادرات کشورهای اروپایی، روسیه، آمریکای شمالی، نیوزلند و کشور های عربی می باشند.

با توجه به میزان قند بالای این خرما می توان به راحتی آن را در آب حل کرد و با چایی و یا انواع نوشیدنی دیگر استفاده کرد. البته از این نوع خرما برای تولید انواع شیرینی و یا نوشیدنی هم استفاده می شود که در صورت استفاده از آن برای تولیدات، می توان قند ان محصول را در بین قند های طبیعی طبقه بندی کرد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
×

مکالمه را شروع کنید

سلام! شما میتوانید سوالات خود را از ما در واتساپ بپرسید.

×