خرمای مجول چیست؟
خرمای مجول یکی از بهترین انواع خرما هاست که بزرگ تر، شیرین تر، تیره تر و باکیفیت تر از انواع دیگر بوده، بومی کشور مراکش است و امروزه در ایالات متحده آمریکا، خاورمیانه، آسیای جنوبی و آفریقا پرورش داده می شود.
خرما مجول غالبا خشک می شود تا نرم تر و شیرین تر باقی بماند. این خرما دارای کالری بالایی است اما پر از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست که باعث بهبود هضم غذا و سلامت قلب می شوند.
فواید دارویی و درمانی خرما مجول برای سلامتی
1. قند خون و دیابت
یک مطالعه کوچک نشان داده که خرمای مجول دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) است و پس از مصرف باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی نمی شود.
با این حال توصیه می شود که افراد مبتلا به بیماری دیابت از زیاده روی در مصرف خرمای مجول اجتناب کرده و بعد از مصرف حتما قند خون خود را کنترل کنند.
2. سلامت قلب
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در خرما مجول به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و برای سلامت قلب مفید هستند.
کلسترول خون : مقادیر بالای فیبر موجود در خرما مجول می تواند به کاهش کلسترول بد خون یا LDL کمک کند، شریان ها را تمیز نگه داشته و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
تری گلیسیرید خون : مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در خرمای مجول به کاهش تری گلیسیرید بالای خون کمک کرده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
3. سلامت دستگاه گوارش
مقادیر بالای فیبر موجود در خرمای مجول به بهبود هضم غذا کمک می کند و با افزایش حرکات روده برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.
همچنین فیبر موجود در خرمای مجول ممکن است خطر ابتلا به بیماری های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
4. منبع غنی آنتی اکسیدان ها
خرما مجول حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست (فلاونوئید ها، کاروتنوئید ها و فنولیک اسید) که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری های قلبی و بیماری های مغزی را کاهش می دهند.
ممکن است مفید باشد : هر روز خرما بخورید
5. منبع انرژی بدن
خرمای مجول به دلیل مقادیر بالای کربوهیدرات ها و قند های طبیعی از جمله فروکتوز، گلوکز و ساکارزی که دارد باعث افزایش بدن می شود.
6. سلامت استخوان ها
خرما مجول حاوی مقدار کمی کلسیم و منبع مناسبی از پتاسیم، منگنز و مس است که همگی مواد مغذی مهمی برای سلامت استخوان ها هستند و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.
7. سلامت مغز
مطالعات حیوانی نشان داده که آنتی اکسیدان های موجود در خرمای مجول به کاهش نشانگر های التهابی و کاهش پلاک های مغزی مرتبط با بیماری هایی مانند آلزایمر کمک می کنند.
عوارض و مضرات خرما مجول
آلرژی و حساسیت
خرمای مجول ممکن است در برخی افراد باعث آلرژی و حساسیت شود که با علائمی مانند آبریزش بینی، تورم زبان و خارش و قرمزی چشم مشخص می شود.
چاقی و افزایش وزن
خرمای مجول کالری بالایی دارد و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث چاقی و افزایش وزن شود.
طبع خرما مجول چیست؟
طبیعت و مزاج خرما مجول گرم و خشک می باشد. خرما مجول سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، فولات، کولین، روی، کلسیم، آهن، مس، پتاسیم، منیزیم و قند طبیعی است.
خشک کردن خرمای مجول معمولا طول عمر آن را طولانی کرده و از فاسد شدن آن جلوگیری می کند.
طریقه مصرف خرمای مجول
خرما مجول را می توان به صورت تازه یا خشک شده به عنوان میان وعده یا جایگزین طبیعی شکر برای تهیه انواع اسموتی ها، سس ها، کیک و شیرینی، شکلات و انواع دسر به کار برد.
ارزش غذایی خرما مجول (2 عدد معادل 48 گرم)
- کالری : 133
- کربوهیدرات : 36 گرم
- پروتئین : 0.8 گرم
- فیبر : 3.2 گرم
- قند : 32 گرم